söndag 15 februari 2015

Här händer inte mycket...

Jag slänger in en bild från i höstas då Wiking XI lade till i Mariehamn och en bild på ett visset skarndäck av teak, bara för att det ska hända något här.

Har funderat mycket på om man kan använda orginaldäcket. Jag vill ju ha den slitna patinan kvar, men det hänger en del på sina ställen, och läcker något helt osannolikt. Dessutom är det gott om rostigt stål under, som kan bli svårt att byta.

Jag ser verkligen fram emot att få ta tag i den här renoveringen, och det kommer att bli en utmaning att behålla genuiniteten.

Men först ska det byggas en redig hall att ha båten i, men det arbetet ser jag inte fram emot lika mycket.

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen en vacker och maffig båt ni hittat. Ska bli kul att följa renoveringen när den sätter igång. Imponerande att ni orkar ta er an ett sånt jätteprojekt.

  Har blivit så inspirerad av era och andra fina petterssonbåtar att jag letat upp en egen. Hoppas få henne i sjön till sommaren. Det är bara en ny motor som ska på plats.

  SvaraRadera
 2. Tack! Jo, det är ett hyfsat projekt...
  Vad är det för båt du skaffat? Vad är det för motor?

  SvaraRadera
 3. Johan Ankarbäck19 februari 2015 22:52

  Det är en typisk Pettersson ruffbåt. 8,2mx1,8m. Vet inte så mycket om henne men tidigare ägare (den innan den nuvarande) döpte henne till Elsa. Motorn som medföljer är en Volvo Penta BB70 (Volvo B16). Det satt en likadan i tidigare som frusit så det borde gå rätt enkelt att montera den "nya". Vet inte vad som satt i båten från början. Kanske det blir en mer tidstypisk motor så småningom.

  SvaraRadera
 4. B16 är ganska vanligt i dylika båtar, så på sätt och vis är det en klassiker.
  Du kommer väl med på eskadern till Sjödagarna i Mariehamn då, hoppas jag!

  SvaraRadera
 5. Johan Ankarbäck20 februari 2015 21:35

  Skulle vara riktigt kul. Får se vad det är för skick på motorn. Har båtplats i Grödinge så det är en bit att köra till Åland...

  SvaraRadera
 6. Att åka långt är ju bara härligt;-)

  SvaraRadera