onsdag 20 september 2017

Demontering
Ursprungsplanen var att behålla både för och akterdäck, trots att dessa är i mycket dåligt skick. Målet med denna renovering är att bevara så mycket genuinitet som det bara är möjligt. Vid närmare undersökning har det visat sig att åtminstone akterdäcket måste demonteras då det är så mycket som sitter löst och inte kommer att gå att få tätt. Förhoppningsvis kan jag återmontera mycket av träet efter att det fått lite kärlek.

Egentligen gillar jag att demontera eftersom det är lite spännande att se hur skicket är under, men jag hade ju glömt hur kass det är med urlakade skruvar. Större delen av skruvarna spricker i skallen innan man får loss dom och det är ju redigt segt. Jag svarvade till en liten borrjigg som styr i plugghålet för att kunna borra bort skruvarna genom hela skarndäck. Det funkade faktiskt ganska bra.

Kvällens stora behållning var att Cissi ,som fyllde sjutton igår, hjälpte till att peta ur pluggar. Sist hon gjorde det var när vi började renovera Mildrid. Då var hon nyss fyllda tio.
Men takterna satt i, hon var nog snabbare än mig på att peta plugg och förvånandsvärt lite trä spjälkade upp. Och på tal om det, så har jag alltid en tub superlim till hands så att man kan limma tillbaka spjälkade träbitar på en gång.

2 kommentarer:

 1. Härligt att få hjälp.
  Hur gammal uppskattar du att hjälpen är när det blit klart? Blir det fråga om arvegods?

  SvaraRadera
 2. Fan va gutt att se att du kommit igång. Det du skriver om Mildrid och förhållandet till Cissis ålder, får du nog ställa i paritet till hur länge du haft henne i sjön också (Mildrid alltså), själv har jag haft Audrey (mitt namn på henne) sedan 2009, och än är hon inte i sjön. Tänker mig sjödugligt skick senast 2019, då har jag haft henne i tio år (renoverat i 8). Sen är det dags för nästa, Madame X.
  Snygg jigg!
  //Erik (Raichen)

  SvaraRadera